02229 7. Orang-orang Yahudi Dibunuh di Mana-mana

02229 7. Orang-orang Yahudi Dibunuh di Mana-mana


A. Dari Ibnu Umar RA bahawa Rasulullah SAW bersabda,

“Golongan Yahudi akan (sentiasa) memerangi kamu lalu kamu dapat mengalahkan mereka sehinggakan batu berkata, “Wahai orang Islam, ini orang Yahudi menyorok di belakang aku, (marilah dan) bunuhlah dia.” (At-Tarmizi)

B. Abu Hurairah RA memberitahu bahawa Rasulullah SAW bersabda,

“Tidak akan berlaku kiamat sehingga orang-orang Islam akan memerangi orang-orang Yahudi. Maka orang-orang Islam akan membunuh mereka sehingga orang-orang Yahudi lari bersembunyi di belakang batu dan pokok, maka berkatalah batu dan pokok, “Wahai orang Islam, wahai hamba Allah, ini dia Yahudi di belakangku. Marilah dan bunuhlah dia.” Melainkan pohon gharqad kerana pokok itu adalah pohon Yahudi.” (Al-Bukhari, Muslim dan at-Tarmizi)

Umat Islam diberikan keramat yang amat besar iaitu dapat mendengar pokok-pokok dan batu-batu bercakap dengan mereka, sedangkan orang-orang Yahudi tidak dapat mendengarnya. Akhirnya dengan bantuan keramat yang amat besar inilah umat Islam berjaya mengalahkan bangsa Yahudi dan menghapuskan terus mereka dari atas muka bumi ini. Orang-orang Yahudi yang masih tinggal selepas peristiwa pembunuhan beramai-ramai ini hanyalah dari kalangan mereka yang telah sedia memeluk agama Islam sebelum Dajjal keluar ke dunia ini. Yang lain daripada itu semuanya habis dibunuh oleh orang-orang Islam, tanpa kecuali-kecuali lagi.

Artikel ini adalah bagian dari buku Imam Mahdi : Rahasia Kegemilangan Umat Islam pada Zaman Modern karangan Ustadz Hawari bin Abdul Malik

Persiapan orang yahudi

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer