02210 46. Imam Mahdi Turut Berperang di Eropah

02210 46. Imam Mahdi Turut Berperang di EropahA. Huzaifah RA berkata,

“Saya mendengar Rasulullah SAW bersabda, “Al-Mahdi akan mengambil dan mengembalikan semua harta tadi ke Baitulmaqdis. Kemudian dia dan orang-orang yang bersama-samanya berjalan hingga melalui Romawi, iaitu sebuah kota yang berukuran 100 suq, yang mana setiap suq berukuran 100,000 kaki lalu bandar ini dikalahkan. Kemudian mereka melalui kota al-Qatik yang berada di Laut Akhdar yang diliputi harta-benda, yang ukuran panjangnya (kota tersebut) 1,000 batu dan lebar 500 batu serta mempunyai  3,000 buah pintu.”       (Abu Nuaim)

Untuk memberi semangat kepada pasukan tentera Islam, Imam Mahdi sendiri akan memimpin pasukan tentera Islam semasa mereka menawan Eropah. Kedatangan Imam Mahdi ini adalah dengan memakai serban yang berwarna biru, dan apabila mereka mendengar nama Imam Mahdi sahaja, takut mereka kepadanya sudah hampir sampai ke ulu hati mereka, hanya tidak dinyatakan keluar sahaja.


Artikel ini adalah bagian dari buku Imam Mahdi : Rahasia Kegemilangan Umat Islam pada Zaman Modern karangan Ustadz Hawari bin Abdul Malik

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer