02209 45. Seluruh Eropah Akan Diislamkan

02209 45. Seluruh Eropah Akan DiislamkanA. Sabda Nabi SAW,

“Sesungguhnya mereka akan menundukkan Kostantinopel dan Romawi dengan membunuh 40,000 orang. Mereka lalu merampas emas dan mutiara yang amat banyak. Mereka akan tinggal di sana selama setahun dan juga mendirikan masjid-masjid. Mereka akan menghantar sebahagian dari harta tersebut ke bandar-bandar lain. Ketika mereka sedang sibuk membahagi-bahagikan harta rampasan perang itu, tiba-tiba mereka dikejutkan dengan berita keluarnya Dajjal yang pada ketika (berita) itu sampai, telahpun mengalahkan keluarga-keluarga mereka di Syam. Kemudian mereka pun kembali semula ke Syam.”

Hadis inilah yang paling menakutkan pihak Eropah selama ini. Mereka sentiasa menanti masa sahaja siapakah dia Muhammad Kedua yang akan bangkit semula menawan Eropah. Selagi Muhammad Kedua itu belum bangkit lagi ke dunia ini, mereka tetap mengatur persenjataan, kelengkapan dan strategi peperangan untuk digunakan pada bila-bila masa yang diperlukan nanti. Kerana itulah kita lihat pada hari ini, Nato sentiasa mengemaskinikan pasukan tenteranya di mana-mana sahaja, meletakkan mereka di semua kedudukan yang dirasakan strategik, melengkapkan mereka dengan senjata yang paling canggih, membarisinya dengan peralatan perang paling kuat yang mampu mereka sediakan dan sentiasa mengatur strategi peperangan yang dirasakan paling berkesan. Mereka juga melatih askar-askarnya menjadi askar-askar elit yang tahan lasak dan cekap dalam banyak bidang.

Namun mereka lupa bahawa apa yang telah ditakdirkan oleh Allah tetap akan berlaku. Eropah tetap akan ditawan oleh tentera Islam, biar berapa kebal sekalipun pasukan tentera Nato itu, dan sekalipun mereka bersatu dalam menentang kemaraan tentera Islam itu nanti. Kekuatan persenjataan dan logistik tidak akan mampu melawan kekuatan keramat pemimpin-pemimpin Islam itu dan kemahuan untuk syahid tidak dapat dilawan oleh kekuatan mental askar Nato berkenaan.

Artikel ini adalah bagian dari buku Imam Mahdi : Rahasia Kegemilangan Umat Islam pada Zaman Modern karangan Ustadz Hawari bin Abdul Malik

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer