02204 40. Umat Islam Menakluk Eropah Dengan Mudah

02204 40. Umat Islam Menakluk Eropah Dengan MudahA. Sabda Nabi SAW,

“… Hari kiamat tidak akan terjadi sebelum ada sebuah kota yang diserbu oleh 70 ribu orang (tentera) yang terbahagi kepada dua kumpulan. Satu kumpulan di laut dan satu kumpulan lagi berada di darat. Mereka ini adalah keturunan Nabi Ishak (atau dalam riwayat lain, mereka berketurunan Nabi Ismail AS). Tetapi setibanya mereka di bandar tersebut, mereka tidak jadi berperang. Sebab ketika mereka mengucapkan LAILAHA ILLALLAH WALLAHU AKBAR, maka sebahagian (tentera) yang berada di laut sudah sampai di muka pintu kota. Dan ketika mengucapkan LAILAHA ILLALLAH WALLAHU AKBAR sekali lagi, maka sebahagian (tentera) yang berada di darat sudah sampai ke muka pintu kota juga. Lalu ketika mereka mengucapkannya sekali lagi, maka pintu gerbang kota itu pun terbuka (dengan sendirinya) dan mereka terus memasukinya lalu bermukim di sana. Ketika mereka sedang membahagi-bahagikan harta ghanimah itu, tiba-tiba ada yang meneriakkan, “Sesungguhnya Dajjal telah pun keluar!” Lalu mereka (segera) meninggalkan seluruh ghanimah tadi dan terus kembali ke rumah masing-masing.”

Kejadian yang amat hebat seperti ini hanya dapat dilakukan melalui keramat Imam Mahdi, sambil dibantu oleh keramat wali-wali Allah yang lain, dan ditambah lagi dengan mukjizat Nabi Ilyas AS, seterusnya ditambah lagi dengan kekuatan malaikat yang ditugaskan menunaikan segala perintah Imam Mahdi. Dengan bercantumnya mukjizat rasul, keramat wali-wali dan kekuatan malaikat, kejadian yang amat pelik dan sangat dahsyat ini dapat dilakukan dan benar-benar terjadi di depan mata mereka. Kerana kemenangan ini, seluruh umat Islam di serata dunia bertakbir, bertasbih, bertahmid dan bertahlil dengan suara yang amat kuat sepanjang-panjang malam tanpa tidur-tidur.

Itulah cara sebenar dalam Islam apabila menyambut sesuatu kegembiraan yang bersangatan. Kemenangan ke atas pasukan Eropah dan Amerika Syarikat itu disambut dengan penuh kegembiraan. Terlalu banyak sebab seluruh umat Islam bergembira terhadap kemenangan ini. Ada dua sebab paling utama yang menyebabkan mereka begitu gembira iaitu dengan ini hapuslah kuasa kuffar dari atas muka bumi ini buat selama-lamanya dan yang tinggal kini hanyalah kuasa dan pemerintahan Islam sahaja. Sebab kedua ialah kemenangan ini menandakan bahawa segala sistem jahiliyah Barat itu berkubur dan umat Islam tidak perlu berasa takut terhadap apa-apa pun di atas muka bumi ini. Kini umat Islam dapatlah hidup dengan penuh aman, bahagia dan sentosa walau di mana sahaja di atas muka bumi ini. Kalimah Allah ditinggikan di serata pelosok dunia ini.  Keempat-empat penjuru dunia kini ditadbir sepenuhnya menurut sistem pemerintahan Islam yang adil dan diredhai.

Artikel ini adalah bagian dari buku Imam Mahdi : Rahasia Kegemilangan Umat Islam pada Zaman Modern karangan Ustadz Hawari bin Abdul Malik

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer