02203 39. Imam Mahdi Menakluk Dunia

02203 39. Imam Mahdi Menakluk DuniaA. Dari Nafik bin Utbah bin Abu Waqqas RA, dari Nabi SAW bersabda,

“Kamu semua akan menyerang Jazirah Arab (dengan bantuan pasukan tentera dari arah Timur dan Khurasan), maka Allah akan memenangkan (kamu). Kemudian kamu semua akan menyerang Rom (Eropah pada akhir zaman), maka Allah akan memenangkan (kamu). Kemudian kamu semua akan menyerang Dajjal, maka Allah akan memenangkan (kamu).”  Kata Jabir, “Maka Dajjal tidak akan keluar, sebelum Rom (Eropah) dikalahkan.”(Ibnu Majah)

Pasukan yang menyerang Jazirah Arab itu ialah pasukan Panji-panji Hitam yang dipimpin oleh At-Tamimi yang berlaki semasa mereka mencari Imam Mahdi. Pasukan yang diserang oleh At-Tamimi itu ialah As-Sufyani dan pasukan ini berjaya dikalahkan oleh At-Tamimi. Kemudian mereka menyerang Eropah pula. Kali ini dipimpin sendiri oleh Imam Mahdi, dengan diketuai oleh panglima yang bergelar Tahir bin Asmak. Jatuhnya seluruh Eropah dan Amerika Syarikat ke tangan pasukan Islam adalah tanda bahawa Dajjal yang sebenar, yang bertubuh besar itu akan muncul tidak lama lagi.


Artikel ini adalah bagian dari buku Imam Mahdi : Rahasia Kegemilangan Umat Islam pada Zaman Modern karangan Ustadz Hawari bin Abdul Malik

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer