02199 35. Seluruh India Ditawan Oleh Imam Mahdi

02199 35. Seluruh India Ditawan Oleh Imam MahdiA. Kata tabiin RH,

“Amir Baitulmaqdis, iaitu al-Mahdi mengirimkan tenteranya ke India. Mereka berjaya menundukkannya dan mengambil harta simpanannya. Harta-benda ini kemudian digunakan untuk menghiasi Baitulmaqdis. Raja India ini menghadapinya dengan bermati-matian tetapi dengan (begitu) mudah pula dikalahkan. Akhirnya al-Mahdi menguasai (seluruh) kawasan di sepanjang Barat dan Timur.”

Penganut agama Hindu adalah antara golongan yang tidak mahu tunduk kepada pemerintahan Imam Mahdi lalu cuba bermain api dengan Imam Mahdi. Dengan segera pula Imam Mahdi menghantar pasukan tenteranya dan ini menyebabkan kerajaan India itu terkejut kerana pada sangkanya, Imam Mahdi tidak berani menghantar pasukan tentera ke negara mereka. Kerana itu mereka menentangnya dengan penuh kesungguhan tetapi tidak mampu bertahan lama kerana dengan mudah sahaja mereka dapat dikalahkan. Hampir keseluruhan askarnya mati dibunuh, iaitu dibunuh dalam jumlah yang sebanyak-banyaknya.

Akhirnya raja India itu berjaya dibunuh dan negara itu ditawan sepenuhnya oleh Imam Mahdi. Seluruh harta bendanya yang memang diketahui sangat banyak itu diambil oleh Imam Mahdi. Negara India yang sebelum ini pernah diperintah oleh pemerintahan Islam Kerajaan Moghul suatu masa dahulu, kembali jatuh ke bawah kekuasaan Islam, dan kali ini pemimpinnya jauh lebih hebat lagi daripada raja-raja Moghul itu. Dengan penaklukan India ini, Imam Mahdi berjaya menguasai seluruh kawasan dari Eropah hingga ke China dan kawasan-kawasan sekitarnya.

Artikel ini adalah bagian dari buku Imam Mahdi : Rahasia Kegemilangan Umat Islam pada Zaman Modern karangan Ustadz Hawari bin Abdul Malik

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer